Cum să eliminați contul local în Windows 10

Mai multe persoane pot folosi un singur computer cu Windows 10. Profilurile personale pe care le creăm în acest scop permit fiecărui utilizator să aibă propria configurație de desktop. Când dispare necesitatea modului multiutilizator, conturile inutile pot fi șterse pentru a economisi spațiu pe disc. Experții noștri vă vor arăta cum să faceți acest lucru.

Panoul de opțiuni

Apelați panoul Windows Options (Opțiuni Windows) apăsând „Win+i”. Mergeți la partiția evidențiată.

În zona pop-up, selectați linia marcată cu un. Derulați în jos conținutul din partea dreaptă a ferestrei pentru a găsi caseta de setări evidențiată în verde. Făcând clic în zona care descrie contul „Temp”, se vor expune comenzile. Apăsați butonul marcat „3”.

Confirmați decizia dumneavoastră în fereastra de avertizare care apare. Apăsați butonul marcat cu roșu și ștergeți profilul cu tot conținutul său.

Panou de control

Apelați caseta de dialog „Run” utilizând o comandă rapidă Win+R. Introduceți „control userpasswords” în câmpul evidențiat. Apăsați „OK” sau utilizați tasta Enter de pe tastatura fizică.

Panoul de control clasic se va deschide în zona de control a contului. Faceți clic pe linkul evidențiat pentru a accesa lista de utilizatori de PC.

Faceți clic pe zona denumită „Temp” pentru contul local din panoul Avatar.

În caseta de comandă, faceți clic pe legătura evidențiată în caseta.

Utilizatorul are la dispoziție două opțiuni din care poate alege. Experții noștri au optat pentru o ștergere completă. Dacă doriți să salvați datele din profilul care se șterge, faceți clic pe butonul indicat de săgeata. Conținutul folderelor din directorul „Temp” al utilizatorului va fi mutat în directorul cu același nume de pe biroul administratorului.

În ultima etapă, confirmați acțiunea selectată.

Panoul contului

Din fereastra de dialog „Run”, utilizați „control userpasswords2” sau „netplwiz” pentru a accesa panoul Advanced Accounts Panel.

Selectați profilul inutil în zona indicată de săgeată. Apăsați butonul „Delete”, care devine activ după ce este selectat.

Confirmați decizia dumneavoastră de a șterge definitiv datele de profil selectate printr-o notificare pop-up.

Consola MMC

În fereastra „Run”, tastați „lusrmgr”.msc”. Apăsați „OK” pentru a lansa MMC.

Selectați directorul marcat cu unu în partea stângă a ferestrei care se deschide. În zona centrală va apărea o listă de utilizatori. Selectați profilul care urmează să fie șters și faceți clic dreapta pe el. Extindeți meniul contextual și selectați elementul identificat prin trei.

Faceți clic pe „Da” pentru a confirma ștergerea contului în fereastra pop-up.

Solicitare de comandă

Apelați meniul avansat „Start” apăsând „Win+X”. Rulați shell-ul implicit cu privilegii ridicate.

Tastați „net user „UserName” /delete” la prompt. Următoarea captură de ecran prezintă un exemplu de comandă pentru a șterge profilul de utilizator „Temp”. Numărul „2” indică faptul că operațiunea a fost executată cu succes.

În concluzie

Experții noștri au enumerat cinci modalități de a elimina contul local în Windows 10. Alegeți cele mai convenabile și scăpați de profilurile inutile.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: